Keresés: Agave

Viharsziget
Szerző: Lehane, Dennis; Cím: Viharsziget
Alcím: - Sorozat: -
Az Éhezők Viadala
Szerző: Collins, Suzanne; Cím: Az Éhezők Viadala
Alcím: Az Éhezők Viadala-trilógia 1. kötete Sorozat: -
Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembe kerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.<br> <br> Suzanne Collins \"Az Éhezők Viadala\" című trilógiája az utóbbi évek legnagyobb szenzációja az ifjúsági regények műfajában. Az immáron világszerte több mint tízmillió példányban értékesített sorozatról azt mondják, hogy méltó folytatása a Harry Potter- és Twilight-könyveknek, tovább népszerűsítve, illetve megszerettetve az olvasást a fiatalokkal. \"Az éhezők viadalá\"-nak nemrég elkészült a filmváltozata, amit március 22-étől, a hivatalos nemzetközi premierrel egyidőben fognak vetíteni Magyarországon is.
Futótűz
Szerző: Collins, Suzanne; Cím: Futótűz
Alcím: Az Éhezők Viadala-trilógia 2. kötete Sorozat: -
Katniss és Peeta megnyerték az Éhezők Viadalát, így ők és családjaik megmenekültek az éhezéstől, de a fiatalok nem ülhetnek nyugodtan a babérjaikon. Vár rájuk a hosszú Győzelmi Körút, ismét csak a tévénézők árgus szeme előtt.<br> A kötelező udvariaskodás unalmát azonban döbbenet és félelem váltja fel, amikor hírét veszik, hogy lázadás készül a Kapitólium ellen. Snow elnök sosem habozott lesújtani az engedetlenekre, és most is ott csap le, ahol senki sem várja. Emberek halnak meg, családok lesznek földönfutók, Katniss és Peeta pedig újabb küzdelemre kényszerülnek, ahol a tétek még nagyobbak, mint korábban.<br> <br> Suzanne Collins trilógiája az utóbbi évek legnagyobb nemzetközi könyvsikere, amely hónapokon át vezette az eladási listákat a világ számos országában.
A kiválasztott
Szerző: Collins, Suzanne; Cím: A kiválasztott
Alcím: Az Éhezők Viadala-trilógia 3. kötete Sorozat: -
Bár minden ellene szólt, Katniss Everdeennek kétszer is sikerült élve kikerülnie az Éhezők Viadalából. Túlélt minden megpróbáltatást, de még mindig nincs biztonságban. Mert a Kapitólium bűnbakot keres a lázadás miatt. Snow elnök pedig egyértelművé tette: a Kapitólium haragja elől senki sem menekülhet. Sem Katniss családja, sem a barátai, sem pedig a 12. Körzet lakói.<br> De közeledik a végső forradalom ideje. Amikor a nép végre szembeszáll a zsarnoksággal. És ebben a forradalomban Katnissnek döntő szerepe lesz. Az ő bátorságától, kitartásától és eltökéltségétől függ Panem jövője. Mert ő a kiválasztott. De maradt-e elég ereje hozzá, hogy megvívja az utolsó, mindent eldöntő harcot?
A Leghülyébb Angyal
Szerző: - Cím: A Leghülyébb Angyal
Alcím: - Sorozat: -
A másik szárnysegéd
Szerző: - Cím: A másik szárnysegéd
Alcím: - Sorozat: -
A acél emléke
Szerző: - Cím: A acél emléke
Alcím: - Sorozat: -