Keresés: Athenaeum

Magyar és német zsebszótár
Szerző: Kelemen Béla; Cím: Magyar és német zsebszótár
Alcím: tekintettel a két nyelv szólásaira Sorozat: -
Törékeny
Szerző: Picoult, Jodi; Cím: Törékeny
Alcím: - Sorozat: -
Brida
Szerző: Coelho, Paulo (1947); Cím: Brida
Alcím: - Sorozat: -
Menekülés a szekta fogságából
Szerző: Jessop, Carolyn; Cím: Menekülés a szekta fogságából
Alcím: - Sorozat: -
Méhecske
Szerző: Cleave, Chris; Cím: Méhecske
Alcím: Egy kislány hazát keres Sorozat: -
Kate
Szerző: Josph, Caludia; Cím: Kate
Alcím: Hercegnő születik Sorozat: -
Az alkimista
Szerző: Coelho, Paulo (1947); Cím: Az alkimista
Alcím: - Sorozat: -
Ha igazán vágysz valamire, az egész univerzum melléd áll! Santiago, a pásztorfiú bámulatosan szép története Andalúzia vidékéről az egyiptomi piramisok tövéhez vezet. Santiago rejtett kincset keres, de varázslatos útja többről szól ennél: mesés elbeszélés arról, hogy az ember szerelem és boldogság utáni vágyakozása beteljesíthető. Santiago a legkülönösebb alakok keresztezik: cigány jósnő, üvegárus, tolvaj, Sálem királya - és megismerkedik Fatimával, a sivatagi oázis leányával is. Mindenki segíti útján, de a kincs pontos lelőhelyét nem tudja közülük senki, még a titokzatos alkimista sem. Santiagónak meg kell tanulnia olvasni a titkos jelek között, de a legfontosabb, hogy a szívére hallgasson, és a saját álmait kövesse. Csak így érheti el szíve vágyát, így teljesítheti be Személyes Történetét.
Stroke
Szerző: Jankovics Éva; Cím: Stroke
Alcím: Egy család regénye Sorozat: -
A nyugalmazott kisvárosi építészmérnök, Tornyai István 72 éves, jó egészségnek örvendő özvegyember, s éppen házasodni készül. Ám hirtelen agyvérzést kap, és egy kórházi ágyon találja magát, bénán és magatehetetlenül. Lassan felgyógyul és elhagyja a kórházat, hogy Anna lányáékhoz költözzön. A gyermekei vendégszeretetének kiszolgáltatott, unokáit \"megszelídíteni\" próbáló, lábadozó nagyapa meglepően jól alkalmazkodik új élethelyzetéhez, és sokszor kíméletlen éleslátással dolgozza fel az őt körülvevő szűk világ mindennapi eseményeit.<br> Hamarosan kiderül azonban, hogy Ármin, a legszeretettebb unokája drogozik, sőt nemcsak fogyasztja, de árulja is a kábítószert. A gyermekükön segíteni próbáló szülők lassan belerokkannak a csapásba. Ráadásul úgy tűnik, egyedül csak a beteg nagypapának nyílik meg a kamasz fiú.<br> Amikor aztán Ármint előzetes letartóztatásba helyezik, a minden élethelyzetében érzékeny, jó megfigyelő és még mindig önálló nagypapa -gyermekei ellenkezését félresöpörve- megteszi azt, amire a család nem képes: nagyvonalú és hősies gesztussal unokája megmentésére siet.<br> De miképp tudja a kamasz fiú meghálálni a nagypapa önfeláldozását, és vajon az idős ember nélkül hogyan tudja folytatni a család? Lesz-e még számukra lehetőség és idő újra megtalálni helyüket a családban és a világban?
Alef
Szerző: Coelho, Paulo (1947); Cím: Alef
Alcím: - Sorozat: -
2006-ban Paulo Coelho spirituális válságba került: úgy érezte egyedül van, és lelki fejlődése megakadt. Ha követi Mesterének tanácsát - menjen egy olyan helyre, \"ahová a szíve vágyik\" -, talán rátalál a megoldásra és az előre vezető útra.<br> Több országban megfordult, végül Oroszországban találta magát. Úgy döntött, a hatalmas, 9288 kilométeres távolságot vonaton teszi meg. Három ember kísérte útján: egy Tao mester, orosz kiadója és egy különleges török nő, Hilal... Útja az első állomástól kezdve spirituális kutatássá válik.<br> A vonaton Coelho és Hilal hamarosan felfedezik, hogy sorsuk egyszer régen, egy másik időben és térben már összefonódott. \"Hilal zöld szemébe tekintve\" rátalál az \"alef\"-nek nevezett pontra, amelyben tér és idő egyesül. A vonaton Coelho ismét önmagára talált.<br> Legújabb regényében a világszerte elismert szerző újra felfedezi az életet oly gyönyörűvé tevő csodákat és kincseket. Egy időn kívüli helyre követi a tökéletes szerelmet, és végigjárja a lélek útját.
A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt
Szerző: Jonasson, Jonas; Cím: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt
Alcím: - Sorozat: -
Jó hírünk van a magyar olvasók számára: Rejtő Jenő a messzi északon, Svédországban reinkarnálódott! Jonas Jonassonnak hívják. Ez a Jonasson pedig nekiállt és megírta a modern, 21. századi Svejket. Fülig Jimmy szelleme összetalálkozott az egykori cseh bakával, s ennek a találkozásnak frenetikus történetfolyam lett az eredménye.<br> <br> Egy svéd kisvárosban, az idősek otthonában születésnapi ünneplésre készülnek: az otthon lakóját, a százéves Allan Karlssont akarják felköszönteni - el tudnak képzelni ennél érdektelenebb kezdést? Pedig ez a ravasz Jonasson bizony így kezdi kalandregényét, hogy aztán átcsapjon egy tejesen kiszámíthatatlan és végtelenül vicces ámokfutásba, amelynek minden egyes fordulata elismerő csettintésre készteti az olvasót, és minden bekezdésben ott van legalább egy, de inkább több ütős poén. Nem hiába vásárolták meg a könyvet egy év alatt majd\' nyolcszázezren a kilencmilliós Svédországban, és jelenik meg több mint harminc nyelven szerte a világon.