Keresés: Geographia

Egy természettudós utazásai
Szerző: Darwin, Charles (1809-1892); Cím: Egy természettudós utazásai
Alcím: - Sorozat: -
Istennek elege lett belőlünk
Szerző: Dau, John Bul; Cím: Istennek elege lett belőlünk
Alcím: Egy szudáni elveszett fiú emlékei Sorozat: -
Felfedezők aranykora
Szerző: - Cím: Felfedezők aranykora
Alcím: Kalandok, útleírások a National Geographic archívumából Sorozat: -
Fotóiskola
Szerző: Sheppard, Rob; Cím: Fotóiskola
Alcím: Digitális képek Sorozat: -
A vasút története
Szerző: Tanel, Franco; Cím: A vasút története
Alcím: A gőzmozdonytól a gyorsvasútig Sorozat: -
Fotóiskola
Szerző: Hatcher, Bill; Cím: Fotóiskola
Alcím: Kaland és pillanat Sorozat: -
Mi jut eszünkbe erről a szóról: kaland? Ismeretlen tájak, izgalom, veszély, félelem, próbatétel? Nos, az igazán jó kalandfotóknak ugyanezeket a szavakat kell eszünkbe juttatnia. Más műfajoktól eltérően a kalandfotózásban az sem marad külső szemlélő, aki megnyomja a fényképezőgép kioldógombját - ezért váltanak ki olyan erős érzelmeket a jó kalandfotók: bennfentessé tesznek, magukkal sodornak bennünket, már-már úgy érezzük, mintha mi is a helyszínen lennénk, a kaland részeseivel együtt élnénk át az eseményeket.
Fotóiskola
Szerző: Caputo, Robert; Cím: Fotóiskola
Alcím: Tájfotózás friss szemmel Sorozat: -
Friss szemmel, tehát más megközelítésben - a NATIONAL GEOGRAPHIC magazin hallatlanul népszerű Fotóiskola-sorozatának új kötetében sokat próbált, sokat tapasztalt fotográfusok taglalják új szempontok szerint a tájfotózás elméleti és gyakorlati mozzanatait. Meg - ismertetnek a digitális fényképezőgépek és a képszerkesztő számítógépes programok főbb erényeivel, az internetes képkezeléssel, de közben visszanyúlnak az alapokhoz, felelevenítik a tájfotózás minden fotós médium és formátum esetében megszívlelendő szabályszerűségeit.<br> Hogyan válasszuk meg a legalkalmasabb gépállást és látószöget? Mely fényviszonyok között dolgozzunk? Hogyan komponáljuk meg a képet? Raymond Gehman a pusztuló erdők kapcsán vezet be hitvallása és mestersége titkaiba. Bruce Dale negyven esztendő tapasztalatait osztja meg velünk. Joel Sartore a hely szelleméről, képről és jelentésről mesél. Mindennek tetejébe a National Geographic Society archívumának eddig soha nem publikált képeiből okulhatunk:<br> Thaiföldtől Finnországig, Írországtól az Egyesült Államokig, Afrikától Kínáig bejárhatjuk a nagyvilágot, repülőgépről és csónakból, erdők mélyén és tengerparti hullámverésben fotózunk - s ebben ki más lehetne alkalmasabb társunk, ki más taníthatná meg inkább az igényes tájfotózás fortélyait, mint a NATIONAL GEOGRAPHIC magazin fotográfusainak legjava!
Németország
Szerző: Ivory, Michael; Cím: Németország
Alcím: - Sorozat: -
Galileo Galilei
Szerző: Steele, Philip; Cím: Galileo Galilei
Alcím: - Sorozat: Életrajzok dióhéjban
A 16. századi Itália szülötte, Galileo Galilei már gyermekként is rendkívüli módon szomjazta a tudást. A szorgalmas kisdiákból idővel zseniális tudós lett, aki felfedezéseivel gyökeresen megváltoztatta az Univerzumról alkotott elképzeléseket: az addigi felfogással szemben kijelentette, hogy a Föld nem a Világegyetem középpontjában áll, hanem maga is a Nap körül kering. Forradalmian új, eretneknek bélyegzett nézetei miatt Galileit az inkvizíció börtönnel, sőt halállal fenyegette. A sorozat további kötetei: Gandhi, Leonardo da Vinci, Nagy Sándor.
Gandhi
Szerző: Wilkinson, Philip; Cím: Gandhi Kikölcsönözve
Alcím: - Sorozat: Életrajzok dióhéjban
Mohandász Karamcsand Gandhi, az elkényeztetett kisgyermek utóbb Mahátmá Gandhi néven lett India felszabadítója. A Mahátmá - szanszkritül nagy lélek - elnevezést híveitől kapta. Könyvünk megismertet Gandhi gyermekkorával, többek közt megtudhatjuk belőle, melyek voltak a kisfiú legkedvesebb játékai, történetei. Az időrendi táblázatok kiemelik, történelmi összefüggésbe helyezik életútjának fontosabb állomásait. Az illusztrációkon és a térképeken megelevenednek India hétköznapjai, hagyományai, vallási ünnepei. A sorozat további kötetei: Galileo Galilei, Leonardo da Vinci, Nagy Sándor.