Keresés: gyermeklélektan

Kamaszokra hangolva
Szerző: Chapman, Gary; Cím: Kamaszokra hangolva
Alcím: A tinédzserek öt szeretet-nyelve Sorozat: -
Éljünk együtt barátságban!
Szerző: - Cím: Éljünk együtt barátságban!
Alcím: - Sorozat: -
Gyermeklélektan
Szerző: Mérei Ferenc - Binét Ágnes; Cím: Gyermeklélektan
Alcím: - Sorozat: -
A könyv nagy jelentőségű munka, s ez elsősorban abból adódik, hogy a hagyományostól eltérő szerkezeti felépítést és tartalmi megközelítést választottak a szerzők. Nem a gyermekkoron belüli szakaszok pszichikus jelenségeinek leírására vállalkoztak, hanem
Hogyan neveljünk boldog gyermekeket?
Szerző: Biddulp, Steve; Cím: Hogyan neveljünk boldog gyermekeket?
Alcím: - Sorozat: -
Gyógyító mesék
Szerző: Ortner, Gerlinde; Cím: Gyógyító mesék
Alcím: Hogyan segítsen a szülő a gyermeknek a félelem és az agresszió leküzdésében Sorozat: -
-Mit tegyünk, ha gyermekünk szorong, és rágja a körmét?<br> -Hogyan szoktassuk le a csúnya beszédről?<br> -Mivel csillapítsuk le, ha agresszív?<br> -Hogyan erősítsük meg az önbizalmát?<br> -Mit tegyünk, ha rendszeresen bepisil?<br> <br> A tanácstalan, önmagukat vádoló szülők gyakran azt kívánják, bárcsak volna csemetéjükhöz egy használati utasítás, amelyből kiderülne, miben hibáztak eddig, és mit kell másképp csinálni! Nekik ajánljuk Gerlinde Ortner könyvét, amelyet sikerrel forgathat minden anyuka és apuka, aki segíteni akar gyermekének a félelem és az agresszió leküzdésében.<br> A szerző éveken át foglalkozott magatartászavaros gyerekekkel, és arra a következtetésre jutott, hogy sok esetben megelőzhető lett volna a baj, ha a szülők rendelkeznek némi pszichológiai ismerettel. Ha a szülő képes megérteni gyermeke furcsa viselkedésének okait, akkor van rá esély, hogy \"gyógyító\" mesékkel és játékos formába bújtatott feladatokkal segíteni tud rajta.
Kreatív gyerek
Szerző: Einon, Dorothy dr.; Cím: Kreatív gyerek
Alcím: A természetes tehetség felismerése és fejlesztése Sorozat: -
Lehet, hogy az Ön gyermeke egy második Mozart? Vagy éppen egy kis Picasso formálódik a szeme előtt? Dr. Dorothy Einon - a gyermekpszichológia neves brit szakértője - értékes útmutatója segítséget nyújt ahhoz, hogy kibontakoztathassa gyermekének veleszületett zenei, művészeti, színészi, tudományos és matematikai tehetségét. A szerző megvilágítja a kreativitás lényegét, valamint összefüggéseit a képzelőerővel, az intelligenciával és a tehetséggel. Gyakorlati tanácsokkal és ötletes játékokkal segíti a szülőket gyermekük rejtett tehetségének kibontakoztatásában. A \"tehetségkutató\" táblázatok segítenek a kreatív készségek felismerésében és fejlesztésében az önálló öltözködéstől kezdve egészen a szavak és számok elsajátításáig.<br> Dr. Dorothy Einon műve a maga nemében páratlan, mert egy kötetben foglalja össze mindazon feladatokat, amelyek a kisgyermekek fejlődéséhez, fejlesztéséhez elengedhetetlenek.
Az elveszett boldogság nyomában
Szerző: Liedloff, Jean; Cím: Az elveszett boldogság nyomában
Alcím: A kontinuum-elv Sorozat: -
Modern mostohák
Szerző: Fischer Eszter; Cím: Modern mostohák
Alcím: A páromnak gyereke van Sorozat: Az élet dolgai
Személyiségünk titkai
Szerző: Ranschburg Jenő (1935);Popper Péter (1933); Cím: Személyiségünk titkai
Alcím: Hogy nálam különb legyen Sorozat: -
A gyermekrajzok fejlődéslélektana
Szerző: Feuer Mária;Feuer Mária (1951); Cím: A gyermekrajzok fejlődéslélektana
Alcím: - Sorozat: -
A szerző a gyermeki ábrázolótevékenység fejlődésének pszichológiai jellemzőit tárja elénk az első nyomhagyások megjelenésétől 15 éves korig. Hatalmas elméleti és tapasztalati tudásanyagra támaszkodva élvezetes, olvasmányos stílusban kalauzolja végig az érdeklődőt a gyermekrajzok izgalmas világán. A könyv szerkezete koncentrikusan táguló: az alapfogalmak tisztázásából és a fejlődés-lélektani szakaszok bemutatásából kiindulva egyre szélesebb ívben, ugyanakkor teljes részletességgel követhetjük nyomon a rajzfejlődés fokozatos kibontakozását. A munkát összefoglaló táblázatok, magyarázó ábrák, illusztrációk és több mint 600 gyermekrajz teszi teljessé.